Ez a weboldal a MOSQUITO Sport-és Horgászegyesület oltalma alatt áll. Kifejezett írásos hozzájárulásunk nélkül tilos a weboldal tartalmának másolása, változatlan vagy nagymértékben hasonló tartalmú átvétele, ami magába foglalja mind a szöveg, mind a képi megjelenést, weboldal elrendezést, grafikát, és a pdf kiterjesztésű oldalakat is. Másolt oldalnak minősül legalább egy bekezdés változatlan átvétele, vagy az általunk írt- szerkesztett szöveg, cikk nagymértékű hasonlósága. Jelen szabály megsértése esetén 250.000 Ft kötbért számlázunk a másolt oldal tulajdonosának, üzemeltetőjének (anyagunk átvevőjének), vagyis a jogtalan felhasználónak. A bizonyításhoz internetes tartalomtanúsítást használunk, amit minden esetben közjegyző hitelesít, így az közokiratnak minősül. A közjegyzői díjat a jogtalan felhasználóra hárítjuk.
logo

Négy napon át horgásznak a csapatok a kanizsai Csónakázó-tónál

Összesen 16 csapat nevezett az első Kanizsa Carp Cup nagyhalfogó versenyre, amit a Csónakázó-tónál rendeznek.

A Nagykanizsai Vasutas Horgászegyesület által meghirdetett versenyre az ország számos pontjáról neveztek csapatok, érkeztek pecások többek között Győrből, Pécsről, Érdről és persze Nagykanizsáról is.

A csütörtök reggel 8 órakor kezdődő verseny résztvevőit szerdán Dénes Sándor polgármester és Karádi Ferenc alpolgármester köszöntötte.

– A verseny egyik fontos célja, hogy bizonyítsuk a horgásztársadalom számára, a tóban bizony kapitális méretű halak is élnek – magyarázta Németh László, a tó kezelésével megbízott és a verseny szervezését végző egyesület elnöke. – Ez a verseny azért is speciális, mert a kétfős csapatok kizárólag nagyméretű halakra, azon belül is pontyokra „vadásznak”.

A versenyszabályzat értelmében a 3 kilogramm alatti halak nem is számítanak bele az eredménybe, amúgy a résztvevők kivétel nélkül sporthorgászok, azaz a mérlegelést követően a halakat visszaeresztik a vízbe.

Mint megtudtuk: a verseny során kizárólag bojlis technikát alkalmaznak a horgászok, ez amúgy kifejezetten a nagyméretű halakat vonzza.

A verseny ma reggel 8 órától egészen vasárnap reggel 8 óráig tart. A győztes az lesz, aki a négy nap során a legnagyobb összsúlyt éri el. A szervezők egyébként közel egy tonna hal kifogására számítanak.

Forrás: https://www.zaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/negy-napon-at-horgasznak-a-csapatok-a-kanizsai-csonakazo-tonal-2334457/ | Tulajdonos: ZAOL

Comments are closed.